Daniel Morar, seful DNA: Numarul condamnarilor pentru fapte de coruptie este tot mai mare in Romania

Procurorul-sef al DNA, Daniel Morar, sustine ca fenomenul coruptiei nu regreseaza in Romania, acesta ramanand o problema grava, inca nerezolvata. El a mai adaugat ca Romania va continua sa fie monitorizata de CE la capitolul justitie pana cand tara noastra va dovedi ca poate sa combata fenomenul coruptiei din interior, fara a mai avea nevoie de rapoarte periodice.

„Mie mi se pare ca este un fenomen care nu regreseaza din moment ce avem un numar destul de mare de inculpati trimisi in judecata, un numar de inculpati care, de la an la an, in mare, nu scade, poate creste pe alocuri, si din moment ce numarul condamnatilor pentru fapte de coruptie este tot mare. Este clar ca nu scade si ca este o problema grava pe care nu am rezolvat-o inca”‘, a afirmat seful DNA, la postul public de radio.
Daniel Morar a mai aratat ca se asteapta ca raportul intermediar al Comisiei Europene, care urmeaza sa fie dat publicitatii in aceasta luna, sa constate ca DNA isi mentine ritmul de investigare a faptelor de medie si mare coruptie: ‘Intrucat DNA nu si-a schimbat atitudinea fata de activitatea proprie, ma astept ca si raportul din martie sa fie in aceiasi parametri ca in precedentele raporturi, adica sa constate ca DNA isi mentine ritmul de investigare a faptelor de medie si mare coruptie si ca obtine condamnari pe acest palier’.

Sursa: agerpres

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu