DAI BANI ȘI SCAPI DE PROBLEME – Inspector antifraudă arestat după ce a cerut mii de euro pentru a ascunde niște nereguli

Reținere și arestare inspector antifraudă Cluj – luare de mită. Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Cluj au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 26 mai 2022, a inculpatului SABĂU CĂTĂLIN, inspector în cadrul ANAF – Direcția Generală Antifraudă Fiscală, în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunii de luare de mită.

Procurorii au stabilit că „la data de 01 aprilie 2022, în urma efectuării unui control la o PFA (persoană fizică autorizată), inculpatul Sabău Cătălin, în calitatea menționată mai sus, ar fi pretins și primit de la tatăl persoanei respective suma de 15.000 euro. Banii respectivi ar fi fost primiți de inculpat pentru a nu sesiza organele de urmărire penală cu neregulile constatate în contextul controlului și pentru a stabili obligații fiscale mai mici în sarcina persoanei vizate.

Inculpatului Sabău Cătălin i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală. La data de 27 mai 2022, inculpatul a fost prezentat Tribunalului Cluj care a emis pe numele acestuia un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile”, precizează DNA.

Dragoș HOJDA

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu