Cuvintele cheie – reusita unei afaceri on-line

Este stiut faptul ca toate campaniile SEO incep de la stabilirea cuvintelor cheie. Acestea reprezinta grupurile sau frazele de cuvinte dupa care toti detinatorii unui site isi doresc ca propriul site sa fie cat mai sus in afisarea rezultatelor la google.

Serviciile SEO asigura legatura dintre un site bine optimizat pentru anumite cuvinte cheie si motoarele de cautare.

Greseli frecvente. Majoritatea detinatorilor de site, din lipsa de cunostinta, confunda meta tag-ul <title> cu <META name=”keywords” “>, acestia dorind ca lista cuvintelor cheie oferite de ei sa fie prezenta acolo. Cei care au auzit prea tarziu de <META name=”keywords” “> isi exprima dorinta ca respectivele cuvinte sa fie listate in acea zona. Lucruri total gresite: google nu mai tine cont de meta keywords, nu este impresionat de o simpla insiruire de cuvinte cheie care incepe sa fie vazuta ca un SPAM.

Pentru Google conteaza foarte mult numele domeniului, din punct de vedere al optimizarii web. Un nume de domeniu = cuvant cheie, este mult mai sugestiv, atat pentru motoarele de cautare, cat si pentru vizitatorii acelui site.

Titlul paginii web este urmatorul factor important pentru optimizarea unui site. Acesta este primul vazut atat, de catre motoarele de cautare, cat si de catre utilizatorii acestora. Mai jos aveti un exemplu concret cu explicatie.

Implementarea cuvintelor cheie in <META name=”description” content= “> are o importanta ridicata pentru vizitatori, acest lucru ducand la cresterea ratei de click (CTR).

Continutul este factorul principat care trebuie optimizat utilizand cuvintele cheie.

In procesul de optimizare a paginilor web, este foarte important sa avem mereu informatii noi si de calitate, relevante cu produsele/serviciile oferite pe site. Cuvintele cheie trebuie extinse, prin folosirea acestora la singular sau plural, sinonime si alte artificii de acest gen. Tot aici conteaza foarte mult si densitatea cuvintelor utilizate si modul de afisare al acestora in pagina.

Cuvant cheie VS grupuri de cuvinte cheie

Ideea de baza este optimizarea unui site pentru a transforma vizitatorii in clienti. In majoritatea cazurilor, optimizarea si promovarea unui site pentru un sigur cuvant cheie genereaza doar trafic mai mare, nu neaparat si vanzari. Grupurile de 2-4 cuvinte cheie convertesc mai multi vizitatori in clienti.

Exemplu: cuvantul “imobiliare” – este foarte cautat , foarte bun pentru a generea trafic pe un site, dar pentru o agentie imobiliara dintr-un oras nu ii este de foarte mare ajutor, in timp ce “imobiliare + nume oras” sau “agentii imobiliare + nume oras” ii va genera un trafic targetat, vizitatorii intrati in site dupa aceste cautari fiind direct interesati de acele servicii.

Cum alegeti cuvintele cheie pentru un site? Cate cuvinte folositi cand utilizati motoarele de cautare? Optimizati singur site-ul sau alegeti o firma specializata in servicii seo?

ZiarMaramures.ro

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu