Cumnatul lui Mircea Geoana l-a ajutat pe Cristian Anghel sa infunde puscaria – Vezi declaratia data in fata procurorilor

Primarul Cristian Anghel a fost condamnat penal la 2 ani si 6 luni inchisoare, pentru abuz in serviciu in forma calificata. Magistratii au considerat ca el a adus un prejudiciu de 400 mii euro la bugetul statului dupa ce a refuzat sa cumpere un bloc de locuinte sociale la pretul de 150 mii euro, preferand sa negocieze cu un neproprietar si sa il achizitioneze cu 550 mii euro. Cheia dosarului a fost dovedirea faptului ca Anghel stia de intentia Cuprom de a instraina imobilul Horea 46A si chiar a fost instiintat in acest sens, insa nu a demarat procedura de achizitie.

In dosarul lui Cristian Anghel se regasesc mai multe declaratii date in fata magistratilor. Una dintre acestea este cea a lui Ovidiu Stefan, care afirma ca a fost personal in biroul lui Anghel si i-a comunicat intentia Cuprom de a vinde imobilul si i-a spus si pretul. A fost declaratia care a atarnat cel mai greu in sentinta Curtii de Apel Cluj.

O alta declaratie a fost data de Mircea Ionut Costea, membru al Consiliului de Administratie al SC Cuprom SA. Acesta este cumnatul lui Mircea Geoana, fost presedinte al PSD. „De la colegii de consiliu am aflat ca Primaria Municipiului Baia Mare fusese instiintata in anul 2006 de intentia Cuprom-ului de a vinde blocul, cerandu-se printr-o adresa trimisa acestei institutii sa faca o oferta de cumparare. Din cate cunosc, nu s-a primit nici un raspuns de la Primarie”, a spus cumnatul lui Geoana. Declaratia sa a fost data in faza de urmarire penala.

Ciprian DRAGOS

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu