Cum s-ar putea scurta distanța dintre Moisei și Târgu Lăpuș cu 70 km. Ce proiect trebuie făcut

Există posibilitatea ca distanța dintre Moisei și Târgu Lăpuș să se scurteze cu nu mai puțin de 70 km. Trebuie doar ca autoritățile județene să facă în așa fel încât să se poată circula pe drumul județean dintre Băiuț și Botiza. Ușor de zis, dar greu de făcut. Deocamdată este un doar un drum aproape impracticabil, foarte frumos, ca peisaj, dar atât.

Știm doar că autoritățile iau în calcul modernizarea acestui drum județean. La Primăria Băiuț, la începutul acestei săptămâni, a avut loc o întâlnire de lucru cu reprezentanții Consiliului Județean Maramureș și reprezentanții societății de proiectare a drumului 109 U, drum ce leagă Comuna Băiuț de Comuna Botiza și implicit, Maramureșul istoric de Țara Lăpușului. Oficialii Primăriei Băiuț spun că potrivit studiului, distanța dintre Moisei și Târgu Lăpuș s-ar scurta cu 70 de km!

„Modernizarea acestui drum de legătură, pe lângă faptul că ar scurta distanțele dintre localitățile din zona de centru a Transilvaniei către Maramureșul Istoric, ar facilita apariția în zona montană a Munților Lăpușului a unui domeniu schiabil cu mijloace de transport pe cablu, având în vedere că durata menținerii stratului de zăpadă, grosimea acestuia precum și configurația terenurilor din zona vârfului Secu sunt extrem de favorabile dezvoltării unor amenajări turistice pentru sporturi de iarnă”, arată administrația locală din Băiuț.

Se mai vorbește despre amenajarea unor cabane turistice la 1200 m altitudine, respectiv amenajarea drumului urmând a aduce turiști mai mulți în zonă, mai ales că în viitor vom avea la Băiuț și o rezervație de zimbri.

Dragoș HOJDA

Distribuie articolul
3 Comments