Cum ar fi ca Baia Mare să aibă o femeie în funcția de primar?

Baia Mare a avut numai primari de sex masculin. Ne referim la perioada de după Revoluție. Deși de-a lungul timpului au mai fost candidați femeie la funcția de primar al urbei, în cele din urmă tot un bărbat a ieșit. Și bărbații primari ai Băii Mari au ajuns să fie închiși pentru fapte de corupție. Și atunci inevitabil vine o întrebare. Cum ar fi ca Baia Mare să aibă o femeie primar?

În localitățile din județ, avem destule femei primar care fac treabă bună. De ce nu s-ar putea și în Baia Mare? Căci cu bărbații ne-am cam lămurit. Într-un interviu acordat publicației noastre, la conferința de alegeri a Organizației Femeilor Social-Democrate Maramureș (OFSD), președinta Crina Chilat a subliniat importanța femeilor în politică și administrație.

„Femeia, în politică, are un rol foarte important, pentru că știm, întotdeauna, când ai ceva de transmis, te adresezi unui bărbat și când ai ceva de făcut, te adresezi unei femei. E evidentă deschiderea pe care PSD a dat-o omului politic femeie, omului de administrație femeie, iar aici și aceste funcții pe care organizația de femei le-a obținut în cadrul județului Maramureș”, a declarat Crina Chilat, cu referire la funcția de subprefect pe care o deține în prezent.

Întrebată în legătură cu o posibilă candidatură a unei doamne la Primăria Baia Mare, președinta OFSD Maramureș a replicat să opțiunea aparține alegătorilor.

”Probabil că electoratul trebuie să se decidă, dacă este pregătit pentru  a avea o femeie în funcția de primar. Poate fi o schimbare binevenită, o nouă abordare pentru administrația urbei, cunoscut fiind faptul că femeile sunt, în general, mai pragmatice și mai meticuloase cu lucrurile pe care le gestionează”, a precizat subprefectul social-democrat.

Tot legat de funcția de primar, Crina Chilat a menționat faptul că la conducerea municipiului ar fi potrivit un om de afaceri, care, evident, să aibă și susținere politică.

”Un om care vine din mediul de afaceri este pregătit să susțină și partea de administrație, exact cum gestionează și un business privat. Pentru că a fi în mediul privat, a activa și a avea succes în afacerea pe care o conduci este o carte de vizită pentru viitorul primar al orașului”, spune Crina Chilat, președinta Organizației de Femei a PSD Maramureș.

Dragoș HOJDA

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu