CU SPAIMĂ – Călduri infernale urmate de vijelii până în 1 iulie

Ploi de mai
Administrația Națională de Meteorologie nu vine deloc cu vești bune pentru maramureșeni. Dacă în prima parte a zilei ne vom putea bucura de soare și temperaturi generoase în termometre, după amiezele se pare că vor fi în această săptămână cu ploi consistente și posibile vijelii.
De altfel, încă de ieri, 27 iunie, a intrat în vigoare o atenționare meteo valabilă până în data de 1 iulie, ora 21.00, fenomenele vizate fiind disconfort termic și instabilitate atmosferică.  Potrivit meteorologilor, vremea va fi călduroasă, iar disconfortul termic va fi ridicat, la început în sud-vestul și sudul teritoriului, apoi și în celelalte regiuni. În zilele de marți, miercuri și joi (29, 30 iunie și 1 iulie), disconfortul termic va deveni accentuat îndeosebi în regiunile vestice și sudice, unde va fi caniculă.
În plus, în timpul după-amiezilor și serilor, local în zonele de deal și de munte și pe arii restrânse în restul teritoriului vor fi perioade cu instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină. În intervale scurte de timp, cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 25…40 l/mp.
Dragoș HOJDA
Distribuie articolul
Adaugă un comentariu