Cu lacrimi in ochi, Cristian Anghel s-a intors in Penitenciarul Gherla, la exact 17 ani de cand a fost investit in functia de edil al Municipiului Baia Mare

Incepand de sambata seara, fostul primar baimarean Cristian Anghel se afla din nou in puscarie. Data de 1 Mai a fost atat cu noroc, cat si cu ghinion pentru cel care a condus Baia Mare timp de 17 ani. Cu ochii in lacrimi, acesta a declarat ziaristilor ca este un moment greu in viata sa.

In cadrul unei conferinte de presa, in care Anghel nu si-a putut ascunde trairile, a precizat ca nu a avut parte de un proces echitabil, in concluzie va depune toate diligentele pentru a-si gasi dreptatea. A deschis un proces la CEDO si pregateste, alaturi de avocatii sai, revizuirea, o cale extraordinara de atac.

Pana atunci, insa, sperantele sale se leaga de data de 28 mai, cand Inalta Curte de Casatie si Justitie va solutiona cererea de stramutare a dosarului in care a depus contestatia in anulare. Desi aceasta din urma s-a judecat la Curtea de Apel Cluj, fiind respinsa, Anghel spera inca in anularea acesteia si judecarea contestatiei in alta parte.

Cu toate ca este condamnat definitiv la o pedeapsa privativa de libertate, Anghel sustine ca este membru PNL, iar aceasta calitate nu i-o poate lua decat forul superior al partidului, de la Bucuresti. Fapt care nu s-a intamplat inca.

La momentul condamnarii sale, Anghel si-a dat demisia din PNL. Filiala judeteana a luat act de demisia sa, in data de 18 martie, in cadrul unei sedinte extraordinare a conducerii partidului. Ulterior, acesta si-a retras demisia, sperand intr-o revenire in functie, printr-o solutie favorabila in cazul contestatiei in anulare.

Cristian Anghel va petrece urmatoarele zile la Penitenciarul Gherla, iar dupa trecerea perioadei obligatorii de carantina, va reveni la Penitenciarul din Baia Mare, unde va fi incadrat la regimul deschis sau semideschis.

Avand in vedere faptul ca in cursul acestui an va implini 60 de ani, va executa din pedeapsa aproximativ o treime, adica 10 luni.

Ciprian DRAGOS

Foto: Ciprian DRAGOS

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu