Cu cât se vor scumpi locuințele în această toamnă. Calculul pentru un apartament de 50.000 de euro

Locuințele se vor scumpi în această toamnă, după ce Guvernul a decis creșterea TVA. Calculele arată o scumpire de mai multe miiiarde de euro, în funcție de valoarea imobilului.

Veți mai plăti cu câteva mii de euro în plus, pe un apartament, după ce TVA va crește în urma măsurilor bugetare ale Guvernului.

Măsurile fiscale ale Guvernului ar trebui să fie, împreună cu austeritatea bugetară, un mix menit să aibă un efect contraciclic. Adică, atunci când ţara se apropie de o criză, Executivul ar trebui să ia măsuri fiscale în favoarea stopării fenomenului acesteia.

Din contră, Cabinetul Ciolacu parcă se străduieşte să inducă un input de criză, de încetinire a mediului de business şi de împovărare a românului simplu cu noi dări. Măsurile fiscale destinate acestui scop sunt clare, punctuale, precise, exacte.

În schimb, cele legate de subţierea structurii instituţiei guvernamentale sunt ambigue, neclare, interpretabile şi este neclar şi când, dar şi cum anume vor fi aplicate. Newsweek România l-a întrebat pe consultantul fiscal Adrian Benţa care sunt primele două măsuri fiscale care îl deranjează.

„Contribuția la sănătate raportată la 60 de salarii”, a spus Benţa. „Sunt vizate persoanele fizice care prestează activități independente sau au alte venituri, cum ar fi dividendele sau chiriile”, a explicat specialistul.

Mai multe pe newsweek.ro

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu