Cristian Anghel are probleme de memorie: Nu isi mai aminteste daca s-a intalnit cu oficialii din Kazakhstan si cei ai Romaltyn – ZiarMaramures.ro are dovada ca s-a intalnit (FOTO si VIDEO)


Primaria Baia Mare a eliberat trei autorizatii de construire pentru societatea Romaltyn Mining,
in vederea realizarii unor investitii premergatoare redeschiderii industriei de prelucrare a sterilului pe baza de cianura in Baia Mare. Tratativele dintre Primarie si Romaltyn (ai carei actionari erau la acea data din Kazakhstan) s-au pus inca din 2006, cand reprezentantii societatii, precum si oficialitati din Kazakhstan, s-au intalnit cu primarii din localitatile pe raza carora Romaltyn urmeaza a-si desfasura activitatea.

Intr-un articol publicat in Graiul Maramuresului, aparut dupa cateva luni de la eveniment, dar legat tot de Romaltyn, se aminteste de intalnirea respectiva, care a avut loc in restaurantul Hotelului Mara din Baia Mare, la care a participat si Bakytzhan Ordabayev, ambasadorul Kazakhstanului in Romania, precum si reprezentantii KazakhGold Limited, Kanat si Bayurzhan Assaubavev (tata si fiu).

In cadrul emisiunii Garda de Noapte, difuzata de postul de televiziune Transilvania Folclor, Cristian Anghel a declarat ca nu a avut nicio intalnire cu oficialii Romaltyn si, implicit, nici cu cei din Kazakhstan. Sau cel putin nu isi mai aduce aminte de o asemenea intrevedere.

„Eu nu am avut nicio intalnire, din cate imi aduc aminte. Nu imi aduc aminte acum sa fi avut vreo intalnire cu reprezentantii lor. Daca aveti informatii ca a avut loc intalnirea, inseamna ca le-ati luat de la cineva care a participat. Aha, am inteles (de unde stiti), ati facut revista presei. Nu imi aduc aminte sa fi participat sau sa fi fost acolo. Nu stiu sa va spun asta. Nu cred ca am fost la o asemenea intalnire, pentru ca, probabil, mi-as fi adus aminte. Cred ca au trecut trei – patru ani de atunci”, a declarat fostul primar baimarean Cristian Anghel.

ZiarMaramures.ro va prezinta in premiera dovada faptului ca Anghel are probleme de memorie. Imaginile de atunci vorbesc de la sine. Fostul primar baimarean s-a intalnit cu oficialii din Kazakhstan, la Hotelul Mara. Si nu doar Anghel a fost prezent, ci si primarul din Tautii Magheraus, Anton Ardelean, precum si cel din Recea, Octavian Pavel.

Greu de inteles cum Anghel a uitat de acea intalnire atat de importanta pentru Municipiul Baia Mare. Este vorba de una dintre cele mai mari investitii din aceasta zona a tarii. In plus, fostul primar a primit si un cadou cu acea ocazie.

Ca fost vorba de oficiali din Kazakhstan o dovedeste un stegulet albastru cu stema statului respectiv.

Ulterior, KazakhGold a fost cumparata de firma ruseasca Polyus Gold.

Ciprian DRAGOS

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=l3YgxvOEsvE[/youtube]

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu