Cristian Anghel ar putea reveni la Primarie in trei saptamani, afirma avocatul fostului primar baimarean – Cum comentezi?

Ioan Blajan, avocatul primarului Cristian Anghel, afirma ca in aproximativ trei saptamani, Baia Mare ar putea avea un primar care sa-l inlocuiasca pe cel interimar. Iar acesta va fi… Cristian Anghel. Aparatorul lui Anghel a afirmat ca va ataca ordinul prefectului prin care mandatul de primar al clientului sau a incetat.

In opinia lui Blajan, actiunea va fi una intemeiata, din moment ce ordinul prefectului are la baza un act trimis de secretarul Rodica Brad, care instiinteaza Prefectura cu privire la sentinta definitiva de condamnare a primarului Cristian Anghel, precum si mandatul de executare a pedepsei. Si atat. Nimic mai mult. Instiintarea trimisa de Brad nu are anexata copia actului emis de instanta.

Chiar in respectiva instiintare, Brad precizeaza ca nu are confirmarea instantei, insa a trimis actul in baza articolelor aparute in presa. Astfel ca avocatul lui Cristian Anghel speculeaza acest aspect, spunand ca din moment ce ordinul emis de prefect nu are la baza un act oficial, el este nul. Anularea ordinului prefectului, coroborata cu o eventuala admitere a actiunii prin care s-a solicitat intreruperea executarii pedepsei, ar putea face ca Anghel sa revina in functia de primar. Cel putin temporar.

Ciprian DRAGOS

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu