COSTURI MAI MICI- Singurele localități din Maramureș care își duc gunoaiele la Bistrița

Anul 2021, dar și 2022 a adus în atenția opiniei publice problema gunoaielor, mai exact problema costurilor pe care activitatea de transport în alte județe le implică. Să ducem gunoaiele din Maramureș în alte județe înseamnă bani mulți și totul fiindcă autoritățile județene nu sunt în stare să finalizeze un depozit ecologic care ne-ar scuti de multe probleme. La Fărcașa nimeni nu poate spune dacă vom avea sau nu pană la urmă un depozit ecologic sau va trebui să ne tot plimbăm cu gunoaiele prin țară pe banii maramureșenilor din cauza incompetenței autorităților noastre județene.

„Începand cu 1 iunie 2022 avem acceptul Consiliului Județean Bistrița de a depozita o cantitate de 400 tone/lună de deșeuri menajere colectate de pe raza municipiului Sighetu Marmației la Depozitul ecologic de la Tarpiu. În urma acestui accept, prin hotărarea Consiliului Local Sighetu Marmației, a fost modificat tariful pentru colectat, transportat și depozitat deșeuri menajere de la 702 lei/tonă la 611 lei/tonă”, a declarat, pentru ziarmm.ro, primarul din Sighet, Vasile Moldovan.

Mai spunem doar că Moiseiul are acceptul celor de la Bistrița de a depozita o cantitate de 80 de tone pe lună pe același depozit, ceea ce pentru comuna de pe Valea Vișeului înseamnă o economie substanțială la bugetul local.

Dragoș HOJDA

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu