Coronavirus: Germania adopta cel mai mare pachet economic de ajutor de dupa razboi

Guvernul de la Berlin a anuntat vineri cel mai mare pachet economic de ajutor din Germania, in valoare de cel putin 550 milliarde de euro, pentru a sprijini companiile afectate de epidemia de coronavirus (COVID-19), oferindu-le credit „nelimitat” pentru a-si tine afacerile pe linia de plutire, transmit AP si AFP, informeaza AGERPRES.

„Nu exista o limita superioara a creditului oferit de KfW (banca de dezvoltare detinuta de stat), acesta este cel mai important mesaj”, a afirmat ministrul german Finante, Olaf Scholz.

Garantiile, echivalentul a 614 milliarde de dolari, sunt doar inceputul. „Am promis ca nu vom esua din cauza lipsei banilor si a vointei politice. Asta inseamna ca nicio companie viabila, niciun loc de munca nu ar trebui sa se confrunte cu probleme”, a declarat ministrul Economiei, Peter Altmaier.

„Ne vom reincarca armele daca va fi necesar”, a adaugat el.

De asemenea, oficialii germani au dat asigurari ca Berlinul dispune de fonduri suficiente pentru o batalie indelungata.

„Daca va dura mai mult, putem merge si mai departe cu masurile”. Mesajul catre companii este: „Puteti fi curajoase, riscurile ne revin noua”, a spus Scholz.

Pachetul de masuri, chiar in prima faza, este mai mare decat ajutorul de 500 de milliarde de euro oferit de Guvernul german in timpul crizei financiare din 2008.

Deja, Executivul de la Berlin a fost de acord sa majoreze investitiile cu 3,1 milliarde de euro pe an, in perioada 2021 – 2024.

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu