CONTROALE MARAMUREȘ – Angajatorii își cam bat joc de angajați

Dacă ne uităm la numărul de amenzi aplicate de inspectorii ITM în ultima săptămână ca urmare a controalelor făcute în județ, putem spune că angajatorii din județ ar putea avea mai multă grijă de angajații lor. Potrivit ITM Maramureș, în intervalul 14.01. – 20.01.2022, au fost desfășurate acțiuni de control specifice, prin cele două compartimente de specialitate, respectiv, relații de muncă și securitate și sănătate în muncă.

„Au fost controlați un număr de 61 de agenți economici, 30 în domeniul relațiilor de muncă și 31 în domeniul securității și sănătății în muncă, fiind depistate un număr de 77 de deficiențe, în domeniul relațiilor de muncă 35 și în domeniul securității și sănătății în muncă 42, fiind dispuse măsuri de intrare în legalitate. Au fost aplicate un număr de 51 de sancțiuni contravenționale, din care 45 de avertismente și 6 amenzi, în domeniul relațiilor de muncă 9 și în domeniul  securității și sănătății în muncă 42.

Valoarea amenzilor aplicate se ridică la suma totală de 31.500 lei, din care în domeniul relațiilor de muncă 8.000 și în domeniul securității și sănătății în muncă la 23.500 lei”, precizează ITM Maramureș.

Dragoș HOJDA

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu