CONTROALE – Amenzi de 10.000 de lei pe securitate în muncă în Maramureș

Inspectoratul Teritorial de Muncă Maramureș continuă serie acțiunilor de control specifice derulate prin cele două compartimente de specialitate, respectiv, relații de muncă și securitate și sănătate în muncă. În a doua săptămană a lunii februarie, la nivelul județului au fost controlați un număr de 63 de agenți economici, 43 în domeniul relațiilor de muncă și 20 în domeniul securității și sănătății în muncă.

ITM Maramureș subliniază că au fost depistate în total 78 de deficiențe, cele mai multe (58) în domeniul relațiilor de muncă, respectiv 20  în domeniul securității și sănătății în muncă, fiind dispuse măsuri de intrare în legalitate. Celor prinși în neregulă le-au fost aplicate sancțiuni contravenționale, 30 la număr, din care 25 de avertismente și 5 amenzi, în domeniul relațiilor de muncă 10 și în domeniul securității și sănătății în muncă 20.

Valoarea amenzilor aplicate a fost de 15.300 lei, în domeniul relațiilor de muncă 5.300, iar în domeniul securității și sănătății în muncă 10.000 lei.

Dragoș HOJDA

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu