Contrabanda cu tigari in noaptea Invierii – Politistii de frontiera au avut parte de o captura de tigari in valoare de 100 mii euro (FOTO)

In baza unor date si informatii detinute la nivelul Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Maramures (IJPF) cu privire la desfasurarea unor activitati de contrabanda pe directia localitatii Sarasau, politistii de frontiera au luat masuri specifice de supraveghere si control al zonei de competenta, in vederea depistarii si retinerii contrabandistilor.

Astfel, in data 3 aprilie, in jurul orei 23.00, politistii de frontiera au observat, cu ajutorul aparaturii din dotare, un microbuz in timp ce acesta se indrepta spre linia de frontiera, mai exact spre malul raului Tisa.

„Politistii au mai remarcat si o barca pneumatica traversand raul Tisa dispre Ucraina spre Romania, pe directia microbuzului. Barca a ajuns pe malul romanesc al Tisei, unde  marfa a fost descarcata, dupa care s-a intors pe malul ucrainean.

La cateva minute, a ajuns si microbuzul la locul unde a fost descarcata marfa, au caborat doua persoane si au inceput sa incarce mai multe colete voluminoase in mijlocul de transport”, a precizat Iulia Stan, purtator de cuvant al IJPF.

Imediat, politistii de frontiera au intervenit si procedat la somarea prin voce a celor doua persoane care au fost retinute si ulterior identificate ca fiind Ioan H., in varsta de 29 de ani, si Mihai H., in varsta de 24 de ani, ambele din Poienile de sub Munte.

In urma inventarierii coletelor din microbuz, s-a stabilit ca este vorba de 50.000 pachete tigari, marca Viceroy, de provenienta ucraineana, in valoare de peste 100.000 de euro.

„Persoanelor in cauza li s-au intocmit dosare penale sub aspectul savarsirii infractiunilor de constituire a unui grup infractional si complicitate la contrabanda si, iar lui H. Ioan si pentru savarsirea infractiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de catre o persoana care nu poseda permis de conducere”, a mai spus purtatorul de cuvant al politistilor de frontiera.

Fata de cei doi barbati, procurorul DIICOT a emis ordonanata de retinere pentru 24 de ore. In cursul zilei de duminica, acestia au fost prezentati instantei de judecata care a emis mandate de arestare preventiva pe numele lor pe o perioada de 29 de zile, pentru savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional si complicitate la contrabanda.

In prezent, cercetarile sunt continuate de catre procurorul DIICOT- Biroul Teritorial Maramures si politistii de frontiera maramureseni delegati de catre acesta, in vederea identificarii tuturor persoanelor implicate si a documentarii intregii activitati infractionale.

Cu privire la cetatenii ucraineni implicati in contrabanda au fost informate autoritatile de frontiera din Ucraina, urmand sa se desfasoare in comun masuri specifice de identificare.

ZiarMaramures.ro

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu