Contrabanda cu tigari din Ucraina, in Muntii Maramuresului, la 1.800 metri altitudine (FOTO)

Sambata, in jurul orei 01.00, lucratorii Politiei de Frontiera Poienile de sub Munte au observat cu ajutorul aparatelor de supraveghere pe timp de noapte, in imediata apropiere a frontierei de stat, in Muntii Maramuresului, la aproximativ 1.800 metri altitudine, trei persoane in timp ce transportau mai multe colete voluminoase, de la linia de frontiera inspre interiorul tarii.

S-a procedat la somarea prin voce a celor in cauza. Cei in cauza au refuzat sa se supuna solicitarii si au incercat sa fuga, politistii de frontiera fiind nevoiti a se folosi de un foc de avertisment in plan vertical.

Din primele cercetari, a fost identificat V. D., in varsta de 33 de ani, din comuna Bistra, restul persoanelor profitand de intunericul si terenul accidentat din zona au reusit sa se disperseze pe mai multe directii.

In urma inventarierii coletelor, a rezultat cantitatea de 4.000 pachete tigari de provenienta ucraineana, marca Viceroy, in valoare de aproximativ 33.000 lei.

„In cauza s-a intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de complicitate la contrabanda.

Cercetarile sunt continuate de catre procurorul DIICOT – Biroul Teritorial Maramures si politistii de frontiera maramureseni delegati de catre acesta, in vederea identificarii tuturor persoanelor implicate si luarea masurilor legale ce se impun”, a precizat Iulia Stan, purtator de cuvant al Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Maramures.

ZiarMaramures.ro

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu