Consilierii locali nu il pot inlocui pe Cristian Anghel – Ordinul prefectului, de incetare a mandatului primarului nu a ajuns la secretarul Rodica Brad (FOTO)


Degringolada
este cuvantul ce defineste modul in care functioneaza Primaria Baia Mare. Stanga nu stie ce face dreapta, iar actele emise de o parte sunt anulate de cealalta parte. Luni, pentru ora 12, liberalii, prin Cristian Niculescu-Tagarlas, au convocat o sedinta extraordinara, avand ca obiect numirea unui primar interimar in locul lui Cristian Anghel.

Frumos asezat pe masa, in fata fiecarui consilier, borderoul de sedinta spunea in felul urmator: “Proiect de hotarare privind desemnarea unui viceprimar al Municipiului Baia Mare pentru a indeplini atributiile ce ii sunt conferite de lege primarului, pana la alegerea unui nou primar”. Imediat ce a fost convocata, sedinta a si fost anulata.

Motivul e simplu. Secretarul Rodica Brad nu a primit din partea Prefecturii ordinul de incetare a mandatului primarului Cristian Anghel. In plus, aceasta a afirmat ca nu stie cine a convocat sedinta, din moment ce ea a spus clar ca nu a primit ordinul.

Prezenta in sala de sedinte a comisiei de buget-finante, Rodica Brad a fost asaltata de reprezentantii mass-media, care i-au cerut explicatii pentru jocul de-a sedinta. Aceasta a afirmat ca ca existat o convocare a unei sedinte extraordinare venita din partea grupului liberalilor, semnata de acestia, in frunte cu Tagarlas. La acel moment stia ca ordinul nu venise, insa si-a imaginat ca pe parcursul zilei ordinul va ajunge, astfel ca a dat curs solicitarii, sub rezerva primirii actului din partea Prefecturii.

Mai multi consilieri locali s-au aratat nemultumiti de faptul ca au fost convocati la o sedinta care nu se tine. Printre cei revoltati a fost si viceprimarul Mircea Dolha, care a luat-o pe Brad la rost pentru confuzia creata.

In final, sedinta nu a mai avut loc. O noua sedinta va fi convocata dupa ce Primaria va primi ordinul prefectului.

ZiarMaramures.ro

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu