Consilierii locali au aprobat organizarea unui referendum anti-poluare in Baia Mare, inca in 2002, dar hotararea nu a fost pusa in aplicare – Cel care s-a opus a fost primarul Cristian Anghel

In urma cu opt ani, consilierii locali baimareni au aprobat, printr-o hotarare de Consiliu Local, organizarea unui referendum pe problema poluarii in Municipiul de pe Sasar. Referendumul pentru depoluare a privit situatia agentilor economici care poluau la acea vreme mediul din Baia Mare. Cu toate ca a fost o hotarare valabila, aceasta nu a mai fost pusa in aplicare.

Cel care s-a opus a fost primarul Cristian Anghel. Acesta nu a stiut nimic inaintea adoptarii hotararii si a aflat de existenta acesteia dupa ce a revenit din concediu. Intr-un articol publicat de Grigore Ciascai in Informatia Zilei, in 13 septembrie, 2002 (vezi foto atasat), acesta preciza faptul ca hotararea istorica privind organizarea referendumului ar putea fi anulata. Ceea ce s-a si intamplat, pentru ca referendumul nu s-a mai organizat.

Acum, consilierilor locali li s-a solicitat organizarea unui referendum pentru chestionarea baimarenilor in legatura cu folosirea cianurii in procedeul de obtinere a aurului. De aceasta data, insa, alesii locali s-au aratat mai putin interesati de a adopta o hotarare in acest sens si au respins solicitarile parlamentarilor maramureseni de organizare a unui referendum.

ZiarMaramures.ro

click pe poza pentru marire


Distribuie articolul
Adaugă un comentariu