Congresul American va stoca toate tweet-urile din lume in biblioteca institutiei

Biblioteca Congresului American va stoca toate tweet-urile – mesajele retelei sociale de microblogging Twitter – care au fost scrise vreodata. Din 2006, de la deschiderea Twitter si pana in prezent, acestea au ajuns la ordinul miliardelor; astazi, aproximativ 55 de milioane de tweet-uri sunt trimise zilnic, din intreaga lume.

Uriasa arhiva digitala va contine inclusiv mesaje cu importanta istorica, precum tweet-ul transmis de presedintele american Barack Obama, in ziua in care a castigat alegerile, sau primul tweet scris vreodata, postat de cofondatorul Twitter, Jack Dorsey.

Alex MacGillivray, general counsel la Twitter, declara ca: „Tweet-urile constituie o parte interesanta a arhivelor istorice. De-a lungul timpului, utilizatorii nostri au folosit acest serviciu pentru a consemna evenimente importante care au avut loc in lume – ceva ce noi nu am anticipat, atunci cand am pornit acest serviciu.”

Prin intermediul uriasei arhive Twitter, istoricii si analistii vor analiza mai exact cum au trait oamenii diverse evenimente, ce reactii le-au starnit evenimetele prin care au trecut sau cum si-au schimbat mentalitatile, de-a lungul timpului. De altfel, serviciul de microblogging Twitter a crescut in popularitate in stansa legatura cu evenimente politice si istorice majore, precum au fost controversatele alegeri din Iran, bombardamentul de la Mumbai, cutremurul din Haiti sau accidentul aviatic de pe raul Hudson din New York, soldat miraculos, fara nicio victima, gratie indemanarii pilotilor.

bbc

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu