Confirmare oficiala: Alexandru Cosma este cel de-al treilea subprefect al judetului Maramures – Acesta solicita repunerea in functie incepand de luni, 15 martie

Situatia fostului subprefect de Maramures, Alexandru Cosma, prezentata in premiera de ZiarMaramures.ro, si apoi preluata de presa locala, a fost confirmata de Dan Buca, purtatorul de cuvant al Prefectului. In cadrul Emisiunii de Duminica, difuzata pe postul de televiziune Transilvania Folclor, acesta a spus ca inca din luna februarie, Curtea de Apel Bucuresti s-a pronuntat vizavi de actiunea depusa in instanta de Alexandru Cosma, suspendand executarea Hotararii de Guvern prin care subprefectul de Maramures a fost schimbat din functie, in toamna anului trecut.

Hotararea instantei dateaza din 16 februarie, insa ea nu a fost pusa in aplicare pana acum. Purtatorul de cuvant la Prefectului spune ca in cursul saptamanii trecute, Alexandru Cosma a cerut Prefecturii repunerea in functie, insa prefectul Sandu Bombonel Pocol a amanat acest lucru, precizand ca este necesara consultarea oficialilor de la Bucuresti.

Mai mult, hotararea instantei nu este definitiva, ea putand fi atacata in termen de cinci zile de la comunicare. Ori reprezentantii Prefectului nu au cunostinta de atacarea solutiei. In fapt, lipseste motivarea acesteia. Pana la primirea unui act din care sa reiasa ramanerea definitiva a solutiei, prefectul Sandu Bombonel Pocol nu stie daca sa treaca la repunerea in functie a lui Cosma. Asteapta indicatii de sus.

Situatia este mai mult decat ciudata, in locul lui Cosma fiind instalata ca subprefect Bondi Gyongyike. Care, intre timp, a semnat sute de acte. Intrebarea este ce se intampla cu acestea, din moment ce Bondi a semnat in locul lui Cosma.

Acum, Maramuresul are trei subprefecti. Doi in birou, iar unul pe hartie. Cosma a solicitat Prefecturii repunerea in functie incepand de luni, 15 martie. Situatia nu este singulara in Maramures. Mai multi directori de deconcentrate, proveniti din randul PSD, si eliberati din functie dupa iesirea PSD de la guvernare, au atacat in instanta actele de incetare a raporturilor de serviciu cu institutiile respective. Unii au castigat si asteapta numirea pe post. Un post ocupat intre timp de altcineva.

Ciprian DRAGOS

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu