„Concerte educative pentru copii si tineri” – invitatie la concerte de muzica clasica destinate copiilor si tinerilor din Maramures

În perioada 22 – 23 Mai 2023, Fundația Culturală EUROART va organiza o serie de patru concerte educative de muzică clasică pentru copii și tineri, interpretate de muzicieni ai Filarmonicii de Stat ,,Dinu Lipatti” din Satu Mare, moderat și dirijat de Dalma Toadere. Evenimentele vor avea loc în Dumbrăvița, Copalnic Mănăștur și Mireșu Mare, aducând laolaltă copii din școala primară, dupa urmatorul program:

Programul concertelor

22 mai – Dumbrăvița și Copalnic Mănăștur

–          ora 9:00 – Căminul Cultural din Dumbrăvița

–          ora 12:00 – Căminul Cultural din Copalnic Mănăștur

23 mai – Mireșu Mare

–        ora 12:00 – Căminul Cultural din Mireșu Mare

Concertele educative “Arca lui Noe” sunt organizate în cadrul proiectului „Concerte educative pentru copii și tineri” depus în cadrul apelului de proiecte „PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată!”, cod PNRR/2022/C11/I5-1.

Proiectul „PNRR. Finanțat de Uniunea Europeană – UrmătoareaGenerațieUE” își propune organizarea a 11 concerte educative pentru copii și tineri și a unui concert de muzică clasică, în 12 localități din județul Maramureș cu populație sub 50.000 locuitori, care vor avea un dublu beneficiu: vor reduce deficitul de ofertă culturală în 8 orașe mici și 4 comune și vor crește abilitățile culturale a 1900 de elevi, participanți direcți și activi la concertele educative.

Concertul educativ – o manifestare muzicală oferită în scop cultural pedagogic.

Educația muzicală are rolul de a lărgi orizontul muzical al copiilor, mărind cercul preferințelor lor muzicale. Expunerea frecventă la muzică clasică în general, ca și ascultatul repetat al acelorași lucrări sunt strategii de influențare a preferinței celor mici. Concertele educative oferă o astfel de pregătire prealabilă a publicului. De asemenea, diferitele activități din sala de clasă (dirijat, acompaniat ritmic) îi familiarizează pe copii cu muzica pe care o vor asculta în concert cu mai multă plăcere și mai mare concentrare.

O minunată călătorie plină cu descoperiri din lumea muzicii, a instrumentelor și-a muzicienilor.

Seria de concerte educative va continua cu un concert de gală în luna iulie și alte șapte reprezentații, în localitățile Sighetu Marmației, Baia Sprie, Cavnic, Seini, Târgu Lăpuș, Tăuții Măgherăuș, Vișeu de Sus (în lunile septembrie și octombrie 2023).

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu