Ad imageAd image

Colete cu țigări abandonate de contrabandiști. Aceștia au sărit în râul Tisa pentru a scăpa de polițiști

Ad imageAd image

În data de 22 martie, la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Sighetu Marmației s-a desfăşurat o acţiune în cooperare cu autoritățile de frontieră din Ucraina, pe linia combaterii contrabandei cu ţigarete în zona de responsabilitate.

”Astfel, în jurul orei 17.00, colegii noştri au observat pe direcția localității de frontieră Lunca la Tisa, județul Maramureș, mai multe persoane care transportau, în spate, colete voluminoase de la malul râului Tisa spre interiorul țării.

Polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea acestora, efectuând somațiile legale prin voce, însă acestea nu s-au supus, au abandonat coletele și au fugit spre teritoriul ucrainean, aruncându-se în apa râului Tisa.

Imediat, au fost anunțate autoritățile ucrainene despre eveniment, iar la scurt timp acestea ne-au informat faptul că au reținut pe malul ucrainean, opt cetățeni ucraineni îmbrăcați în costume de neopren.

Pe malul românesc, poliţiştii de frontieră au descoperit 20 de baxuri cu țigarete cu timbru fiscal Republica Beralus, care au fost transportate la sediul instituției în vederea continuării cercetărilor.

În urma inventarierii celor 20 de baxuri cu țigări, s-a constatat că acestea conțin 9.540 pachete țigări, în valoare de aproximativ 112.000 lei.

În cauză, se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării.

În continuare, se fac verificări pentru depistarea tuturor persoanelor implicate, sub directa supraveghere a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmației, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun”, precizează reprezentanți ai ITPF Sighetu Marmației.

Și polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Valea Vișeului, pe timpul unei misiuni de supraveghere a frontierei de stat, au descoperit, pe direcția localității Valea Vișeului, județul Maramureș, 12 colete cu țigări din contrabandă.

Şi în acest caz au fost anunțate autoritățile ucrainene despre caz, în vederea cercetării în comun a evenimentului, iar în urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 8.750 pachete țigări de proveniență ucraineană.

Întreaga cantitate de țigări în valoare de peste 102.400 lei a fost ridicată în vederea confiscării, iar în continuare se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă în vederea depistării și reținerii persoanelor implicate în activitatea infracțională.

ZiarMM

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu