CJ Maramureș vrea finanțare pentru mai multe utilaje care să facă deszăpezirea și alte lucrări

Consiliul Județean Maramureș a aprobat depunerea proiectului ,,Achiziționarea de echipamente destinate îmbunătățirii siguranței traficului în Județul Maramureș” în vederea finanțării acestuia în cadrul Programului Regional Nord-Vest 2021-2027.

Este vorba despre mai multe utilaje care să facă deszăpezirea pe timpul iernii, dar care să fie folosite și la alte lucrări, respectiv toaletarea copacilor, curățarea șanțurilor.

Valoarea totală a proiectului este în cuantum de 24.186.848,05 lei (inclusiv TVA).

”Se aprobă contribuția de 2% din valoarea eligibilă a proiectului, în cuantum de 483.736,96 lei (inclusiv TVA), reprezentând cofinanțarea proiectului (…)”, se precizează în proiect.

Sumele reprezentând cheltuieli conexe ce pot apărea pe durata implementării proiectului pentru implementarea proiectului în condiții optime, se vor asigura din bugetul propriu al județului Maramureș.

”Se vor asigura toate resursele financiare necesare implementării proiectului în condițiile rambursării/ decontării ulterioare a cheltuielilor.

Sumele reprezentând cheltuieli pentru asigurarea funcționării, întreținerii și serviciile asociate necesare ale proiectului ,,Achiziționarea de echipamente destinate îmbunătățirii siguranței traficului în Județul Maramureș” pe întreaga perioadă de durabilitate a acestuia, se vor suporta de către delegatul gestiunii serviciului public de administrare a domeniului public şi privat al judeţului Maramureş, în domeniul drumurilor județene”, se mai menționează în proiectul de hotărâre.

Vlad HERMAN

TAGGED:
Distribuie articolul
Adaugă un comentariu