Ciucă: Suplimentăm cantităţile de energie şi de gaze naturale să putem interveni şi în cele mai complicate condiţii meteorologice

România are asigurate, la acest moment, „cantităţile necesare de energie şi de gaze naturale”, a afirmat, joi, premierul Nicolae Ciucă, care a adăugat că autorităţile fac în continuare demersuri pentru a putea avea garanţia rezervelor necesare, astfel încât să se poată interveni şi în cele mai complicate condiţii meteorologice pe perioada sezonului rece, informează AGERPRES.

„S-a discutat foarte mult despre capacitatea noastră de asigurare a energiei şi gazelor. În acest moment, putem să transmitem fără temere că avem cantităţile necesare de energie şi de gaze naturale. Se întreprind în continuare demersuri pentru a putea să suplimentăm şi să avem garanţia rezervelor, astfel încât să fim în măsură ca, în funcţie de condiţiile meteorologice, să putem să intervenim chiar şi în cele mai complicate condiţii meteorologice”, a declarat Ciucă, la o videoconferinţă cu prefecţii pe tema măsurilor întreprinse în vederea pregătirii sezonului de iarnă 2022 – 2023.

El le-a cerut prefecţilor să monitorizeze atent implementarea planurilor de măsuri aprobate pentru sezonul de iarnă şi să comunice priorităţile din teritoriu care pot fi rezolvate punctual de la nivelul Guvernului.

„Este nevoie ca, în perioada imediat următoare, să avem foarte clar elementele de prioritate pe care putem să le rezolvăm de la nivelul Guvernului, de la nivelul administraţiei centrale şi să continuăm să colaborăm cu structurile din teritoriu astfel încât să putem interveni punctual, acolo unde este nevoie. (…) Există planuri la nivelul fiecărei Prefecturi, există planuri la nivelul fiecărei unităţi administrativ-teritoriale, planurile acelea trebuie în continuare să fie verificate şi, desigur, prin structuri foarte bine destinate să continuăm monitorizarea şi coordonarea pentru punerea în aplicare a măsurilor din planuri, iar de la nivel central să verificăm toate aceste demersuri întreprinse, aşa cum au fost ele solicitate şi transmise fiecărei Prefecturi în parte”, a completat prim-ministrul.

Premierul le-a mai solicitat prefecţilor şi miniştrilor de linie să asigure coordonarea activităţilor cuprinse în planurile de acţiune şi dialogul interinstituţional atât pe verticală, cât şi pe orizontală.

„Eu vă îndemn ca în perioada următoare să existe mai multă coordonare şi dialog interinstituţional atât pe verticală, cât şi pe orizontală şi, de asemenea, vă îndemn să semnalaţi orice problemă cu care vă confruntaţi, astfel încât să ştim de ea din vreme, pentru a putea să luăm măsuri în timp oportun”, a menţionat Nicolae Ciucă

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu