Ciucă: Aspectele de clarificat pentru aprobarea cererii de plată nr. 2 din PNRR, în curs de a fi îndeplinite

Aspectele de clarificat în vederea aprobării cererii de plată nr. 2 din PNRR, legate de Legea avertizorilor publici şi aplicarea Legii decarbonării, sunt în curs de a fi îndeplinite, a declarat, miercuri, prim-ministrul Nicolae Ciucă, informează AGERPRES.

„O să continuăm o serie de decizii pe care le luăm la nivelul Guvernului. Cele mai importante sunt legate de îndeplinirea jaloanelor şi ţintelor din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă şi întreprinderea tuturor demersurilor la nivelul Guvernului, astfel încât să putem să absorbim toţi banii alocaţi prin acest program. La nivelul ministerelor de linie s-a discutat cu staff-ul tehnic al Comisiei. A fost nevoie de clarificări şi decizii, astfel încât să ne asigurăm că cererea de plată numărul 2 va fi aprobată. Şi în sensul acesta au fost două aspecte importante.

Unul – legat de Legea avertizorilor de integritate şi, în acest sens, s-a impus modificarea unor prevederi din lege, demers care a fost demarat săptămâna aceasta. Deja, la nivelul Senatului, a fost aprobată propunerea de modificare de lege, urmând ca săptămâna viitoare, la nivelul Camerei Deputaţilor, să intre, de asemenea, în dezbatere şi aprobare şi, în felul acesta, să închidem acest aspect de clarificare”, a explicat Nicolae Ciucă la începutul şedinţei de guvern.

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu