CIFRELE ZILEI – Maramureșul se apropie de 1 la rata de infectare cu coronavirus

Maramureșul, conform ultimelor informații furnizate de către Ministerul Sănătății, are în acest moment o rată de infectare de 0,92 la mia de locuitori. În ultimele 24 de ore a fost confirmat doar un singur caz de COVID la nivel de județ, numărul total de îmbolnăviri fiind acum de 51.649. Sunt județe, precum Brașov, Cluj sau Constanța care au trecut de 2 la rata de infectare.

La nivel național, în unitățile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secții cu COVID-19 este de 1.895 cu 171 mai multe față de ziua anterioară. De asemenea, la ATI sunt internate 108 persoane, cu 5 mai multe față de ziua anterioară. Dintre cei 108 pacienți internați la ATI, 83 sunt nevaccinați. În Maramureș a crescut și numărul persoanelor aflate în spital cu COVID. Azi, 17 iulie, sunt în spital cu COVID 34 de maramureșeni, printre care și un copil. La ATI avem un singur maramureșean internat.

La decese, de la izbucnirea pandemiei au decedat la nivel național un număr de 65.813 persoane diagnsticate cu infecție cu SARS-CoV-2. În ultimele 24 de ore a fost raportat un singur deces de ccoronavirus, o femeie din categoria de varstă 40-49 de ani, cu comorbidități și nu era vaccinată.

Dragoș HOJDA

 

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu