CIFRELE ZILEI – 159 accidente de muncă în 2023 în Maramureș. Amenzi de 553.000 lei aplicate angajatorilor

Inspectoratul Teritorial de Muncă Maramureș a făcut publice o parte din rezultatele obținute în urma controalelor efectuate la angajatorii din județ. În baza Programului cadru de acțiuni aprobat de Inspecția Muncii prin inspectorii de muncă din cadrul compartimentului Securitate și sănătate în muncă au fost desfășurată acțiuni de control și informare la entități economice de pe raza județului nostru.

În total au fost controlați un număr de 1197 angajatorii, respectiv au fost 1322 de controale, diferența reprezentând verificarea măsurilor dispuse prin actele de control anterioare.

„Au fost constatate un număr de 1274 de deficiențe pentru acre au fost dispuse măsuri de remediere și intrare în legalitate, într-un caz fiind sistată activitate a la un loc de muncă, iar în 24 de cazuri fiind dispuse masura opririi din funcțiune a unor echipamente.

Au fost apicate un număr de 1289 de sancțiuni contravenționale, materializat prin 1202 de avertismente și 87 de amenzi. Ponderea sancțiunilor o dețin sectoarele de activitate din comerț, industrie și construcții cu aproximativ 88% din numărul sancțiunilor. Valoarea totală a amenzilor aplicate se ridică la suma de 553.000 lei.

În cursul anului 2023 au fost înregistrate un număr de 159 de accidente de muncă, din care 158 de accidente de muncă cu incapacitate temporară de muncă și un accident mortal. Industria prelucrătoare deține ponderea ce mai ridicată a accidentelor de muncă. Din totalul accidentelor înregistrate în acest sector s-au produs 107 accidente de muncă din care unul mortal, fiind urmate de domeniul construcții cu 13 accidente și transporturi rutiere cu 8 accidente de muncă”, arată ITM Maramureș.

Dragoș HOJDA

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu