Cetateni din Egipt, Algeria si Libia opriti la frontiera cu Ungaria

Politistii de frontiera au depistat patru cetateni straini din Egipt, Algeria si Libia care au incercat sa treaca ilegal frontiera din Romania in Ungaria, pe jos, cu scopul de a ajunge intr-un stat din vestul Europei.

Iulia Stan, purtator de cuvant ITPF Sighetu Marmatiei: “Politistii de frontiera din cadrul Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera Satu Mare, in cooperare cu lucratori ai Sectorului Politiei de Frontiera Berveni, au desfasurat o actiune pe linia combaterii migratiei ilegale, pe raza judetului Satu Mare. Astfel, lucratorii nostri au depistat, pe directia localitatii Oar, judetul Satu Mare, doua persoane de sex masculin care se deplasau pe jos, spre frontiera cu Ungaria. Intrucat nu isi justificau prezenta in zona de frontiera, acestea au fost conduse la sediul Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera Satu Mare, pentru cercetari.”

Din primele verificari, politistii de frontiera au stabilit faptul ca persoanele respective sunt din Egipt si Libia, unul in varsta de 18 ani de ani, iar celalalt de 17 ani, ambii solicitanti de azil in tara noastra.

Politistii de frontiera din cadrul aceluiasi serviciu, in cooperare cu lucratori ai Sectorului Politiei de Frontiera Petea au mai depistat, pe directia localitatii Dara, jud. Satu Mare, alti doi cetateni straini care se indreptau spre frontiera cu Ungaria. In urma verificarilor, politistii de frontiera au constatat ca unul este cetatean egiptean, iar celalalt algerian, in varsta de 35 de ani, respectiv 27 de ani, solicitanti de azil in Romania.

Iulia Stan, purtator de cuvant ITPF Sighetu Marmatiei: “In ambele cazuri, politistii de frontiera efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat, la finalizare urmand a se dispune masurile legale care se impun. Totodata, cei patru cetateni straini au fost indrumati spre Centrele Regionale de Cazare si Proceduri pentru Solicitantii de Azil Radauti si Timisoara.”

ZiarMaramures.ro

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu