Cererea de anulare a ordinului prefectului, prin care mandatul lui Cristian Anghel a incetat de drept, se va judeca la Tribunalul Maramures pe data de 12 mai

In cazul unei sentinte favorabile date de Curtea de Apel Cluj in cursul zilei de joi, Cristian Anghel va mai avea de asteptat pana sa se intoarca la Primaria Baia Mare in calitate de edil. In prezent, mandatul acestuia a incetat de drept, printr-un ordin al prefectului. Acesta ar trebui anulat, in urma comunicarii sentintei.

Pe rolul Tribunalului Maramures a fost inregistrata o cerere de anulare a ordinului prefectului. Conform avocatului Ioan Blajan, aparatorul lui Cristian Anghel, actul semnat de Sandu Bombonel Pocol este nelegal. Unul dintre motive este acela ca ordinul a avut la baza o instiintare primita din partea Primariei Baia Mare, semnata de secretarul Rodica Brad, in care se precizeaza faptul ca edilul a fost condamnat la inchisoare cu executare.

Ioan Blajan precizeaza ca Rodica Brad nu a anexat instiintarii si actul de condamnare emis de instanta de judecata, ci a specificat ca a aflat de condamnarea lui Anghel din presa locala. Aparatorul fostului edil a speculat acest aspect, invocand faptul ca ordinul prefectului nu are la baza sentinta instantei.

Cauza a primit un prim termen pentru data de 12 mai si se va judeca la Tribunalul Maramures.

Ciprian DRAGOS

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu