Cele Mai Impresionante Recorduri Din Badminton

Pe măsură ce trece timpul, popularitatea badmintonului creşte. Sunt din ce în ce mai mulţi fani care apreciază sportul şi numărul de recorduri este din ce in ce mai mare. Suporterii nu sunt niciodată dezamăgiţi.

Foarte multe recorduri au fost înregistrate în acest sport. Unele dintre ele sunt pur şi simplu extraordinar de greu de egalat. Cele prezentate mai jos sunt din această categorie.

Gao Ling – Cele Mai Multe Medalii Câştigate La Olimpiade

Gao Ling este pur şi simplu o legendă în badminton. Născută in 1979, pe 14 martie în China, Gao Ling a avut rezultate fantastice la Jocurile Olimpice. Sportiva are cele mai multe medalii castigate la olimpiade, un record ce a început in Sydney 2000. Atunci, Gao a câştigat 2 medalii. Prima a fost de aur în proba de badminton dublu mixt. A doua a fost de argint, câştigată in proba de badminton dublu feminin. La următoarele jocuri olimpice, în Atena 2004, Gao Ling a mai câştigat două medalii. Prima a fost aur la badminton dublu mixt. A doua a fost bronz la badminton dublu feminin.

Lee Chong Wei – Hong Kong Open – 2015 – Cel Mai Puternic Smash

Lee Chong Wei s-a născut in Malaysia in 1982. Recunoscut în toată lumea ca un sportiv extraordinar de talentat în badminton, Lee Chong Wei a înregistrat cel mai puternic smash din badminton în 2015.

Anul 2014 a fost unul de uitat pentru sportivul din Malaysia, acesta trecând printr-un scandal de dopaj. Motivat să demonstreze că incă este un jucător de badminton de temut, acesta s-a întors în 2015. Participând la Hong Kong Open, Lee Chong Wei şi-a însuşit un record Mondial: cel mai puternic smash. Mingea a pornit din rachetă cu o viteză incredibilă, 408 km pe oră. Acest record va fi unul foarte greu de egalat.

Mai trebuie precizat faptul că Lee Ghong Wei a câştigat cele mai multe Superseries competiţii pentru proba simplu masculin. Recordul este de 46. Pe lângă acesta, a şi obţinut 3 medalii la Jocurile Olimpice, toate de argint, în trei ediţii successive.

Fu Haifeng – O Legendă La Dublu Masculin

Fu Haifeng s-a născut in China în 1983. Când vine vorba de proba de badminton dublu masculin, acesta este recunoscut ca cel mai de succes la Jocurile Olimpice. Acesta a câştigat 3 medalii. 2 dintre ele au venit la două ediţii succesive. Dacă ne uitam la toate medaliile castigate de Fu Haifeng la Jocurile Olimpice, acestea sunt 3. Două au fost de aur şi una a fost de argint. Recordul lui ce va fi foarte greu de egalat este de doua medalii de aur castigate la ediţii succesive a Jocurilor Olimpice.

Lin Dan – O Legandă La Simplu Masculin

Dacă Fu Haifeng este o legendă la dublu masculin, Lin Dan este o legendă la simplu masculine. Născut tot în China în 1983, sportivul este primul cu un impresionant Super Grand Slam, reuşită realizată la vârsta de 28. Similar cu Haifeng, Lin Dan are două medalii de aur castigate la două ediţii succesive când a participat la Jocurile Olimpice, dar la simplu masculin.

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu