Ce treaba are papusarul Catalin Chereches cu subprefectul de Maramures

Sediul ALDE Maramures, un spatiu apartinand Primariei Baia Mare, ar putea fi evacuat cat de curand. Nu ca asta ar fi o stire grozava, fara de care baimarenii nu si-ar putea fierbe sarmalele de weekend, dar acest banal fapt cotidian are in spate un decor plin de realitati si intamplari legate de modul „responsabil” in care ne conduc niste aroganti ce isi spun politicieni.

Cine vrea evacuarea ALDE din sediul actual? Primarul Catalin Chereches vrea. Care e miza? Functia de subprefect. Sa le luam pe rand. Dupa schimbarea guvernului Dancila, a inceput clasicul negot de functii publice. Mai ia si tu, mai lasa si pentru mine ceva. PMP a vrut neaparat sa unga un prefect. Nu aveau om. Pe cine sa aiba? Tot ce avea mai bun Chelinta a dat. De prefect nu a mai ramas nimic stralucitor pe malul Somesului. Dar au vrut functia. Si l-au pus pe unul pe care il stiau din auzite. A fost bun. Decat sa numeasca liberalii un prefect, mai bine sa scrie PMP pe el.

Apoi a venit postul de subprefect. Liberalii l-au scapat si pe asta. Bine, ca nici ei nu aveau cine stie ce vedeta pe lista de asteptare, sa ne intelegem. In schimb, l-a prins ALDE. Acolo nu a fost problema ca nu gasesc omul. Din contra, au fost mai multi pe un loc. Iar la centru s-au trimis doua propuneri: Gabriel Tamaian (fost sef la Mediu) si Ciprian Rogojan (fost senator). Pana aici, toate in regula. Dar pana aici. Pentru ca lista nu a fost pe placul familiei Chereches. Va interbati ce legatura are familia cu… prefectura… Pai, are. Ciprian Rogojan este unul dintre cei chemati de DNA sa dea declaratii in dosarele de coruptie ale primarului Chereches. De bun simt si de omenie, dar poate si dupa ce a lecturat cu atentie definitia marturiei mincinoase, mai ales partea cu pedepsele, Rogojan a spus ceea ce stia si doar ceea ce stia. Intamplator, peste partea fictiva pe care si-ar fi dorit-o inculpatul Chereches a sarit, ramanand la a descrie realitatea.

Evident, “tradatorul” nu a fost iertat, iar acum Chereches umbla pe la butoane, cum stie el mai bine, pentru a impune pe altcineva. Chiar nu are relevanta pe cine. Sa fie altcineva, sa isi arate el muschii de mare politician. Ca asa se fac astea. Cand te supara careva, il plesnesti imediat, indiferent de pierderi. Iar de parghii Chereches nu a dus lipsa. Cum ALDE are sediul intr-o cladire apartinand Primariei Baia Mare (pe Bd Traian), edilul nostru i-a pus in vedere conducerii partidului ca s-ar putea sa zboare din sediu, daca il supara prea tare pe stapanul orasului. Asa e in politica de azi: abuzezi de functia publica pe care o ai, pentru a-ti asigura vendetele personale.

Suntem siguri ca baimarenii vor aprecia eforturile familiei Chereches (familia extinsa, cu prieteni, cunostinte, alea, alea) si implicarea deosebita in numirea subprefectului. Era si cazul, ca dupa finalizarea unor proiecte majore pentru comunitate, cum ar fi aquaparkul mult promis, desfiintarea pungilor de saracie, parcul industrial, numeroasele parcari subterane si supraterane, demolarea garajelor ilegale, reabilitarea Pietei Izvoare, modernizarea Pietei Revolutiei, sustinerea financiara deosebita a Scolii Doctorale de Filozofie din Baia Mare, impresionantul stadion, modernul centru sportiv de interes balcanic, unde se antreneaza echipe de top european la fotbal, handbal, volei si multe, multe, multe altele, edilul Catalin Chereches sa gestioneze si problema numirilor in functiile importante in judet. Ca fara el nu ne-am descurca.

Ciprian DRAGOS

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu