CE NE AȘTEAPTĂ – Prognoza meteo până de Crăciun

Meteorologii au anunțat ce ne așteaptă în următoarele patru săptămâni din punct de vedere meteorologic. Vom avea în anumite regiuni valori ceva mai mari decât ar fi normal pentru data din calendar în care ne aflăm, iar temperaturile vor fi în limitele normale ale perioadei. Astfel, potrivit ANM, în săptămâna 22-29 noiembrie valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în extremitatea de sud-est. Cu excepția regiunilor nord-estice, unde regimul pluviometric va fi normal pentru acest interval, cantitățile de precipitații vor fi în general excedentare, mai ales în sud-vest.

În săptămâna 29 noiembrie – 6 decembrie, temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, în regiunile extracarpatice, iar în rest vor fi apropiate de cele specifice pentru această perioadă. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile intracarpatice, mai ales în zona Munților Apuseni și în nordul extrem al țării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

În săptămâna 6 decembrie – 13 decembrie temperaturile medii vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, posibil ușor mai ridicate în regiunile extracarpatice.Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru
acest interval, da cu posibilitatea unui ușor excedent, local, în zonele montane.

Pentru ca în săptămâna 13-20 decembrie mediile valorilor termice să se situeze în jurul celor specifice pentru această săptămână, în toate regiunile.Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă, vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării.

Dragoș HOJDA

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu