Cavnic: Prima ediție a evenimentului Mineral Expo 2023 (FOTO)

Prima ediție a evenimentului Mineral Expo 2023 se desfășoară în orașul Cavnic, în perioada 26-28 mai 2023. Deschiderea oficială a avut loc astăzi, iar alături de primarul orașului Cavnic, Vladimir Petruț, au fost prezenți Doru Lazăr, vicepreședinte Consiliul Județean Maramureș, Rudolf Stauder, prefectul Județului Maramureș, și deputatul Florin Alexe.

În cadrul Mineral Expo – Cavnic 2023 se promovează știința geologiei, patrimoniul cultural al României, precum și istoria orașului Cavnic, recunoscut pentru fostele mine de aur și argint și prelucrarea metalelor.

De asemenea, colecționari ai florilor de mină, bijutieri și-au prezentat cele mai frumoase exponate: de la flori de mină la bijuterii și pietre prețioase și semiprețioase, care pot fi achiziționate în cadrul evenimentului.

“Nu întâmplător această expoziție de bijuterii și minerale este organizată și în orașul Cavnic, loc în care, pentru mulți ani, au fost extrase și valorificate zăcămintele de minereuri neferoase și mineralele din Munții Gutâi. Îl felicit pe domnul primar Vladimir Petruț pentru organizarea acestui eveniment și îi îndemn pe maramureșeni să viziteze această expoziție frumoasă”, a transmis vicepreședintele Doru Lazăr astăzi, în cadrul evenimentului de deschidere.

ZiarMM

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu