- ADVERTISEMENT -
Ad imageAd image

CĂUTĂRI- Decarbonizare și energie regenerabilă – soluțiile pentru creșterea producției de energie în Romania

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, spune că pe termen scurt, Romania trebuie să găsească soluții pentru a crește cât mai rapid producția de energie:„ Însă, pe termen lung, există un singur drum, o singură cale: decarbonizare și energie regenerabilă. Provocarea cea mai mare pentru România este să aibă capacitatea administrativă să gestioneze fondurile disponibile, să gestioneze zecile de mii de proiecte și să transforme infrastructura de transport a energiei electrice”.
„Țintele rămân și ambițiile cresc, astfel încât eforturile noastre naționale trebuie să fie susținute și coordonate. România trebuie să-și îmbunătățească atât independența energetică, cât și ponderea energiei regenerabile în balanța energetică. Discutăm, astăzi, și despre aceste aspecte la Consiliul de Mediu, la Bruxelles, împreună cu miniștrii mediului din celelalte state UE”, arată Barna.
Acest război declanșat de Rusia a readus în discuție dependența statelor europene și nu numai de resursele Rusiei, mai exact gazul rusesc. Romania acum încearcă să își valorifice resursele proprii. Rămane de văzut ce șanse de reușită va avea.
Dragoș HOJDA
Distribuie articolul
Adaugă un comentariu