Cat va sta Anghel dupa gratii? Primarul condamnat, Cristian Anghel, va iesi cu mult inainte de cei 2 ani si 6 luni de condamnare – Afla modul de calcul al pedepsei

Multa lume se intreaba cat va sta primarul Cristian Anghel la inchisoare. Jurnalistul Cornel Sabou, inchis in Penitenciarul Baia Mare, a postat pe blogul sau un articol in care descrie modul in care i se vor calcula lui Anghel zilele de detentie, conform legii.

O analiza simpla a numarului de zile de condamnare coroborate cu prevederile legii duc la concluzia ca Anghel nu va sta dupa gratii 2 ani si 6 luni, ci mult mai putin. Pentru zilele lucrate in Penitenciar, din durata pedepsei se scade un timp relativ mare, putandu-se ajunge, in cel mai bun caz la jumatate din durata condamnarii. In niciun caz mai putin.

Insa, asa cum spunea si Cornel Sabou, acest deziderat este greu de atins. Practic, imposibil. In urma calculului realizat de jurnalistul baimarean, primul insider la puscaria lui Anghel, cum l-am numit, edilul ar urma sa stea dupa gratii minim 1 an si 4 luni. Asta in cazul in care va munci. Sunt admise inclusiv munci de natura intelectuala, care sunt cele mai bine vazute si care ii aduc cea mai mare reducere a pedepsei.

Intr-un interviu dat pentru ZiarMaramures.ro, Cornel Sabou a afirmat ca sustinerea tezei de doctorat din Penitenciar nu ii va aduce lui Anghel nicio zi castig, asa cum spunea avocatul acestuia Ioan Blajan. Numarul zilelelor de penitenta i se vor putea reduce doar in cazul in care Anghel va si munci pentru lucrarea respectiva. La o luna lucrata, se considera aproximativ 10 – 12 zile castig.

Conform lui Sabou, cel mai devreme, Anghel va putea lucra la teza de doctorat sau la o alta realizare intelectuala abia dupa o luna de penitenta, in urma indeplinireii unor formalitati. Finalizarea unei lucrari i-ar putea aduce lui Anghel un maxim de 3 – 4 luni de reducere din pedeapsa.

Mai multe detaii, pe blogul sau, Viata Maramuresului – jurnal de penitenciar.

Ciprian DRAGOS

Citeste si:

Insider la puscaria lui Anghel: Cornel Sabou ar putea fi primul jurnalist caruia Cristian Anghel ii va acorda un interviu – Afla ce il asteapta pe edil la inchisoare

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu