CASCADORII RASULUI – Un șofer a aruncat bancnote în mașina poliției după ce a fost prin băut la volan

Un șofer depistat băut la volan a încercat să mituiască polițiștii care l-au oprit în trafic pe un drum județean din județul Sălaj. Incidentul a avut loc în 7 iunie, cand polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Nușfalău au depistat în trafic un bărbat cu alcoolemie, iar acesta, pentru a scăpa de dosarul penal, a încercat să-i corupă, oferindu-le bani. Polițiștii l-au oprit pe bărbat în trafic, pe Drumul Județean 110E, în localitatea Făgetu.

„Bărbatul emana halenă alcoolică, astfel că a fost condus de polițiști la sediul secției pentru a fi testat cu aparatul alcooltest. Pe traseu, acesta a încercat să se „înțeleagă” cu oamenii legii pentru a nu fi testat și văzând că nu reușește, acesta a aruncat în autospecială două bancnote a câte 200 de lei fiecare. La sediul secției, bărbatul a fost testat, iar rezultatul a fost 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În conformitate cu procedurile în vigoare, acesta a fost condus la cea mai apropiată unitate medicală unde i-a fost prelevată o mostră biologică de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. Pe durata procedurii de prelevare mostre biologice, bărbatul a încercat din nou să le ofere polițiștilor, în prezența unui cadru medical, trei bancnote a câte 200 de lei fiecare pentru a nu-și îndeplini atribuțiile de serviciu. Polițiștii au refuzat mita, au întocmit dosar penal pentru conducere sub influența alcoolului și au sesizat fapta la Direcția Generale Anticorupție- Serviciul Județean Anticorupție Sălaj. Astfel, polițiștii D.G.A., sub coordonarea procurorului de caz desfășoară activități pentru administrarea probatoriului și luarea măsurilor legale”, arată polițiștii sălăjeni.

Dragoș HOJDA

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu