Cartelele prepaid ar putea fi cumparate doar cu buletinul

Cartele de telefon prepaid ar putea fi cumparate si in Romania numai cu buletinul, pentru a preveni astfel infractionalitatea de pe telefoanele mobile, a anuntat, intr-o conferinta de presa, presedintele PNL Sibiu, deputatul Mircea Cazan, membru in Comisia pentru tehnologia informatiei si comunicatiilor.

„Am o initiativa legislativa in acest sens. Ma refer la infractionalitatea pe telefon, incercari sa te ameninte, sa te pacaleasca, fara sa stii cine a facut-o. Am vorbit deja la Ministerul de Interne si vreau sa nu se mai poata cumpara cartele prepaid fara buletin. Sa stim al cui este numarul, la fel cum este in majoritatea tarilor din UE”, a spus deputatul sibian.

Acesta a declarat ca s-a gandit la aceasta initiativa legislativa dupa ce a fost sunat de mai multe ori de persoane necunoscute care au incercat sa faca afaceri cu el, incercand sa il pacaleasca, prin reincarcari fictive ale cartelelor.

Deputatul PNL intentioneaza sa mai lanseze si o alta initiativa legislativa, prin care urmareste sa dezmorteasca piata domeniilor de Internet – .ro. Daca initiativa sa se va bucura de succes, toti detinatorii de domenii .ro vor fi nevoiti sa plateasca anual o taxa, nu doar la cumpararea unui domeniu. Astfel, nu vor mai fi blocate inutil o serie de domenii .ro.

Sursa: agerpres

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu