Carantina: Alte 40 de persoane au ajuns la centrul zonal Sighet, din Italia. Printre acestia sunt si copii cu varste cuprinse intre 1 si 6 ani. Maramuresenii sunt paziti de jandarmi

Primarul din Sighetu Marmatiei a declarat pentru ZiarMM.ro ca pe parcursul noptii care tocmai s-a incheiat au mai ajuns in centrul zonal inca 40 de persoane, sositi in trei etape, din Italia. Acestia se afla sub paza militarizata.

Horia Scubli, primar Sighet: ”Azi-noapte la centrul zonal Sighet au mai ajuns 40 de persoane din Italia. Majoritatea sunt din Moisei si Borsa. Acestia se afla sub paza jandarmilor. Nu avem in carantina persoane din alte judete.”

Printre cei 83, -43 sositi ieri-, se afla si copii cu varste de 1 an, 2 ani si 6 ani, care au nevoie de ingrijiri speciale. Mai mult, o parte din maramuresenii care se afla in carantina, au nevoie de consiliere. Primarul cauta solutii deoarece spune el, oamenii sunt agitati si trebuie linistiti.

Capacitatea internatului din cadrul Liceului Forestier este de 180 de locuri. Fiecare camera este prevazuta cu grup sanitar.

In cazul in care cursurile scolare vor fi reluate la data de 23 martie, Horia Scubli a precizat ca va amana inceperea orelor pentru elevii din aceasta unitate de invatamant.

7 persoane la Borsa

In Borsa 7 persoane se afla in carantina, iar 34 de familii sunt izolate la domiciliu. Primarul Ion-Sorin Timis spune ca alte doua familii vor ajunge in localitate, in aceasta seara.

Ana AVRAM

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu