Cand sa revada filmul spagii din dosarul „Caltabosul”, fostului ministru Ioan Muresan i-a cazut glicemia, tocmai in sala de judecata

Ioan Muresan, fostul ministrul al Agriculturii, are probleme mari cu glicemia. Dar nu de la caltabosii din dosarul in care a fost trimis in judecata alaturi de un alt eminent ministru penal, Decebal Traian Remes, ci de la niste inregistrari video i se trage.

Vineri, la Inalta Curte de Casatie si Justitie, echilibrul glicemic al lui Muresan a cedat. Prezent in sala de judecata pentru vizionarea si audierea inregistrarilor din dosar, Ioan Muresan a simtit ca i se face rau, fapt adeverit si de aparatul de masurat glicemia pe care il avea in dotare.

Drept urmare, a fost nevoie de interventia medicilor Serviciului de Ambulanta pentru a-l salva pe Muresan. Judecatorii instantei supreme au suspendat sedinta de judecata pentru un sfert de ora.

In 2008, procurorii anticoruptie i-au trimis in judecata, pe fostii ministri ai Agriculturii, Decebal Traian Remes si Ioan Muresan, pentru trafic de influenta si pentru complicitate la cumparare de influenta, in forma continuata.

Alaturi de acestia, a fost trimis in instanta si omul de afaceri Gheorghe Ciorba, urmarit pentru cumparare de influenta, in forma continuata.

Din dosar reiese ca in 13 si 23 septembrie 2007, Decebal Remes, ministru al Agriculturii la acea vreme, a acceptat si primit produse alimentare in valoare de 1.500 lei, precum si suma de 15.000 euro de la Gheorghe Ciorba, prin intermediul lui Ioan Muresan.

Banii si produsele alimentare au fost primite in scopul favorizarii firmei S.C. „Construct Europromt” S.R.L. Certeze (apartinand fiului omului de afaceri Ciorba Gheorghe) la castigarea a doua licitatii publice de atribuire de lucrari de amenajari funciare, prin exercitarea influentei pe care ministrul o avea asupra functionarilor insarcinati cu derularea procedurilor de achizitie publica, din cadrul Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic si Vanatoare (ITRSV) Ramnicu Valcea – structura aflata in subordinea Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

Omul de afaceri Gheorghe Ciorba ar fi oferit, prin intermediul lui Muresan, ministrului Agriculturii Remes, si un autoturism de lux marca „Audi Q7” in valoare de 65.000 Euro, fiind extrem de interesat in castigarea licitatiei de la ITRSV Ramnicu Valcea.

In toata aceasta afacere, Muresan a jucat rolul de intermediar, avand la baza relatia de prietenie cu Decebal Traian Remes, in conditiile in care cei doi au fost si colegi in Guvernul Romaniei in perioada 1997-2000.

ZiarMaramures.ro

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu