Ca în fiecare iarnă, în orașul lui Cherecheș, au învins din nou… nămeții

”Este anul în care, din perspectiva dotărilor, din perspectiva tehnică, suntem cel mai bine pregătiți, și cantitatea de sare este suficientă”. – Cătălin Cherecheș

Revenim asupra acestui halucinant citat extras din vorbele lăudărosului primar băimărean, cel care, de fiecare dată când orașul e paralizat de ninsori, încearcă să ne convingă de faptul că mai bine de atât nu se poate, că mii și mii de utilaje mătură până la epuizare străzile urbei, iar pe carosabil se aruncă necontenit miliarde de tone de sare. Parcă nu e prima dată când auzim astfel de cuvinte specifice unor vremuri în care propaganda de partid trebuia să liniștească vulgul iritat și să îi arate ce frumos arată orașul învingătorilor.

Nu e niciun oraș al învingătorilor. E o urbe pleoștită, pe care nimeni în afară de noi nu dă doi lei. Că nu contăm. Că dacă am conta, ar mișuna investitorii, pe la uși, pe la ferești. Dar cum să intre cineva într-un oraș ca ăsta, lipsit de perspective și cu zăpada până la brâu?

Toți au probleme cu deszăpezirea. Dar unii mai rezolvă problemele. Să luăm doar intrarea în oraș și vom vedea că drumul european, administrat de compania națională de drumuri (CNAIR), arată mult mai bine, comparativ cu străzile băimărene. Asta în condițiile în care CNAIR are de gestionat mult mai multe drumuri decât are Cherecheș în orașul ”învingătorilor”.

Până acum, am plătit peste două milioane euro pe an pentru deszăpezire. Anul ăsta, când suntem dotați până în dinți și cu utilaje, dar și cu zăpadă, oare cât să fie factura, domnule primar?

Ciprian DRAGOȘ

Drumurile din Baia Mare, ora 9 dimineață. Carosabil acoperit cu zapadă, greu practicabil.

Tăuții Măgherăuș și intrarea în Baia Mare (zona Dura). Carosabil practicabil.

 

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu