BREB – Probleme cu poliția din cauză că și-a lăsat fiica minoră la volan

Infracțiuni rutiere depistate de polițiștii maramureșeni. Un băimărean de 48 de ani este cercetat pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere, după ce a fost oprit ieri dimineață de polițiștii rutieri băimăreni pe strada Mihai Eminescu din municipiu. Cercetările efectuate de oamenii legii au stabilit că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nici o categorie.

„Un alt bărbat de 42 de ani din Baia Mare, a condus un autovehicul pe strada Lunci din municipiu, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice, fapt dovedit prin testarea cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acestuia i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Polițiștii continuă cercetările pentru comiterea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.

Aseară, polițiștii Secției 5 Ocna Șugatag au oprit pentru control un autoturism, care circula dinspre Ocna Șugatag, înspre Budești. La volan a fost identificată o minoră de 17 ani din Breb, care a condus autoturismul fără a deține permis de conducere. Pasageră pe locul din dreapta față se afla o femeie de 51 de ani din Breb, care ar fi relatat că ea a încredințat minorei autoturismul pentru a-l conduce pe drumurile publice.

În cauză, se efectuează cercetări pentru comiterea unor fapte prevăzute de art. 335 din Codul Penal. Reiterăm faptul că, cu aceeași pedeapsă se sancționează și persoana care încredințează un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice”, arată IPJ Maramureș. 

Dragoș HOJDA

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu