- ADVERTISEMENT -
Ad imageAd image

BIOLOGIE – Cei mai buni elevi din Maramureș s-au întrecut într-un concurs

Cei mai buni elevi din Maramureș s-au întrecut la faza județeană a concursului de biologie „George Emil Palade”, comeptiție care a avut loc ieri, 6 aprilie, la Școala Gimnazială „Lucian Blaga” din Baia Mare. Au participat 191 de elevi din clasele V-VIII.

„Concursul a apărut ca un „stimulent competițional” pentru elevii din clasele de gimnaziu în vederea pregătirii lor pentru olimpiadele școlare de biologie, naționale și internaționale, iar denumirea concursului s-a dorit a fi un semn de prețuire pentru savantul american, de origine română, George Emil Palade. Concursul de biologie „George Emil Palade” se adresează elevilor din clasele de gimnaziu și este înscris în calendarului concursurilor naționale școlare, în anul școlar 2023-2024, aprobat cu nr. 24749/29.01.2024, secțiunea VIII Biologie, poziția 02”, a anunțat ISJ Maramureș.

Din județul Maramureș, la etapa națională care se va organiza în data de 25 mai, vor participa primii 2 elevi pentru fiecare nivel de studiu, în total 8 elevi. Etapa națională se va organiza într-o unitate școlară din județ stabilită de ISJ Maramureș.

„Mulțumim echipei manageriale a Școlii Gimnaziale „Lucian Blaga” Baia Mare, desemnată centru de concurs/centru de evaluare și profesorilor de biologie pentru implicare și dăruire în organizarea și desfășurarea exemplară a etapei județene a acestui concurs! Felicitări elevilor, cadrelor didactice coordonatoare, părinților! Mult succes lotului județului Maramureș la etapa Națională!”, a concluzionat ISJ Maramureș.

Dragoș HOJDA

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu