BINE DE ȘTIUT – Unde pot găsi ucrainenii cazare în drumul lor spre Europa

Cristina Lupu, director executiv la Centrul pentru Jurnalism Independent vine cu o serie de informații utile pentru ucrainenii care caută cazare în drumul lor spre Europa. Acestora li se recomandă să folosească https://www.shelter4ua.com.
„Eu am avut nevoie să găsesc cazare în Berlin pentru o femeie și doi copii. Am intrat pe site, am găsit adresele exacte, am văzut care erau locurile cele mai apropiate de gară și am scris către două familii. Au răspuns în mai puțin de 10 minute, unii afirmativ, alții că nu au ei, dar că îmi va scrie imediat prietena lor care are o cameră disponibilă. Cei care urmează să o găzduiască o vor prelua de la gară la miezul nopții și o vor ține pe ea și pe copii la ei acasă peste noapte. Știu că noi acum ne bazăm mult pe minunatele grupuri de Facebook „Uniți pentru Ucraina” și pe site-ul https://refugees.ro, dar e bine să știți și de site-ul acesta. Opțiunile pentru România nu sunt multe, dar cum ieși peste graniță, aici se duc toți oamenii.
Update important pentru România: In România există de câteva zile două site-uri recomandate oficial pentru cazări: Un acoperiș – soluția dezvoltată de Code4Romania pentru Guvernul României: https://unacoperis.ro/ro . Plus site-ul https://dopomoha.ro/ro care adună resurse utile. – https://prykhystok.in.ua/ – platforma recomandată de Ambasada Ucrainei în România”, spune Cristina.
Alte site-ul pe care se mai găsesc cazări (neasumate oficial)
Dragoș HOJDA
Distribuie articolul
Adaugă un comentariu