BILANȚ – 25 de alunecări de teren în tot atâtea localități anul trecut în Maramureș

Astăzi, 30 ianuarie, a fost făcut public bilanțul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Maramureș pentru anul 2023. Astfel, sub conducerea prefectului, anul trecut Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă s-a întrunit în 19 şedinţe extraordinare și o ședință ordinară, în cadrul cărora au fost adoptate 18 hotărâri.
Au fost întocmite 23 referate pentru emiterea Ordinelor de Prefect, privind constituirea comisiilor mixte de constatare și evaluare a pagubelor produse în anul 2023.
Pentru prevenirea şi limitarea efectelor fenomenelor hidrometeorologice, prin dispeceratul I.S.U. s-au primit 4 mesaje de avertizare COD ROȘU, 77 de avertizări COD PORTOCALIU, 234 de mesaje de atenționare COD GALBEN, totalizând un număr de 315 de atenționări, avertizări și informări. Prin Punctul de Coordonare și Comandă Avansat Integrat(P.C.C.A.I.), au fost asistate peste 8944 de persoane refugiate/strămutate, totodată au fost efectuate 392 misiuni de transport pentru 2404 persoane refugiate/strămutate.
În urma fenomenelor hidrometeorologice periculoase, au fost afectate 50 de localități din 22 de U.A.T.-uri. Au fost întocmite şi transmise Ministerului Afacerilor Interne 18 Rapoarte de sinteză privind apărarea împotriva inundaţiilor, accidentelor la construcţiile hidrotehnice şi secetei hidrologice din judeţul Maramureş, s-au produs/reactivat alunecări de teren în 25 unităţi administrativ-teritoriale.
Pentru prevenirea unor situații de urgență generate de prăbușirea unor poduri rutiere/pietonale, s-au emis 4 ordine de prefect pentru constituirea comisiilor de constatare a gradului de risc privind siguranța în exploatare, s-au desfășurat 5 intervenţii pirotehnice pentru asanarea teritoriului de muniția neexplodată, în localitățile Satu Nou de Sus, Baia Sprie, Câmpulung la Tisa și Tulghieș , fiind descoperite 25 elemente de muniție din timpul conflictelor militare și 151 de cartușe infanterie calibru 9 mm. În vederea gestionării celor 546 situații de urgență generate de incendii au participat servicii profesioniste, private şi voluntare pentru situaţii de urgenţă”, a anunțat CJSU Maramureș.
Dragoș HOJDA
Distribuie articolul
Adaugă un comentariu