„Big brother” pentru caini: Din 2012, toti cainii vor trebui microcipati

Toti cainii cu sau fara stapan, inclusiv cei de rasa, vor fi obligatoriu microcipati din anul 2012, conform directivelor Uniunii Europene. Prefectul Capitalei a precizat ca propunerile sale privind modificarea legislatiei in domeniul cainilor fara stapan au fost facute in colaborare cu serviciile autoritatilor locale specializate (Administratia pentru Supravegherea Animalelor din cadrul Primariei Capitalei, Directia Sanitar – Veterinara si organizatiile neguvernamentale) si prevad mai multe modificari ale actualei legi.

Printre acestea se numara eliminarea rapida a cainilor fara stapan de pe domeniul public printr-un control al reproductiei, adoptiei si eutanasierii, igienizarea domeniului public, protejarea populatiei de cainii agresivi, precum si de bolile transmisibile de la animal la om, reducerea cheltuielilor privind intretinerea in adaposturi a cainilor, respectarea normelor comunitare privind sanatatea si bunastarea animalelor.

Mihai Atanasoaei a prezentat o statistica din care reiese ca, in 2009, la nivelul Capitalei au fost muscate 11.436 de persoane, din care 7.571 de caini fara stapan. In primul trimestru al anului 2010 au fost muscate 2.813 persoane, dintre care 2.175 au fost victime ale cainilor fara stapan.

agerpres

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu