- ADVERTISEMENT -
Ad imageAd image

Basescu amana remanierea pana in toamna – Guvernul trebuie sa desfiinteze toate agentiile care nu au corespondent in UE si sa dispuna concedieri in ministere

La intalnirea de la Snagov, care a avut loc in cursul zilei de duminica, intre presedintele Traian Basescu si lideri PDL, seful statului a solicitat Guvernului Emil Boc o serie de masuri pentru reducerea cheltuielilor. Una dintre acestea priveste desfiintarea tuturor agentiilor care nu au corespondent in Uniunea Europeana. De asemenea, Basescu a cerut concedieri ale angajatilor din Ministere.

In cadrul aceleiasi intalniri, s-a pus si problema remanierii Executivului. Seful statului a fost de parere ca o astfel de masura inca nu se impune si a dat un termen de gratie actualului Cabinet, pana in luna septembrie, pentru aplicarea reformelor prognozate.

Tot in categoria masurilor de austeritate cerute de Basescu se numara si excluderea unor ONG-uri din categoria celor de utilitate publica, si anume acelea care nu si-au dovedit eficienta.

La intalnirea de la Snagov nu au participat cativa dintre parlamentarii PDL, printre care si Teo Trandafis sau Georgica Severin, care au votat motiunea de cenzura a PSD. Trandafir a afirmat ulterior ca nu s-a prezentat la intalnire pentru ca nu a fost invitata.

De asemenea, deputatul Daniel Oajdea a afirmat ca Emil Boc i-a cerut sa paraseasca reuniunea, desi fusese invitat de grupul parlamentar din Camera Deputatilor.

ZiarMaramures.ro

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu