Ad imageAd image

Banii județului, puși de-o parte pentru calamități, cheltuiți de Ionel Bogdan pe un party privat

Ad imageAd image

Așa cum aminteam zilele trecute, consilierii județeni de casă ai președintelui Ionel Bogdan (PNL și USR) au votat finanțarea, din fondul de rezervă, cu 1,3 milioane lei a unui eveniment privat, ce urmează a se desfășura în Baia Mare, la finalul lunii august. Însă fondul de rezervă al Consiliului Județean reprezintă o sursă financiară utilizabilă, în caz de urgențe. Este vorba de bani publici, nicidecum rezerve personale ale președintelui Consiliului Județean.

Conform Legii 273/2006, art. 36, fondul de rezervă bugetară ”se utilizează(…), pentru finanţarea unor cheltuieli urgente sau neprevăzute apărute în cursul exerciţiului bugetar, pentru înlăturarea efectelor unor calamităţi naturale, precum şi pentru acordarea unor ajutoare către alte unităţi administrativ-teritoriale în situaţii de extremă dificultate, la cererea publică a primarilor acestor unităţi ori din iniţiativă proprie”.

Cum explică Ionel a nost natura acestei ”calamități”, prin finanțarea unui party privat organizat de un radio național… e greu de imaginat. Poate prin niște reglări de conturi cu trusturi de presă centrale, înainte de campania electorală. Da, e o variantă.

O altă explicație e dată de faptul că, dacă tot pleacă din Consiliul Județean, atunci să lase bugetul pe spongi, că doar nu îl ia nimeni la întrebări. Deși ar fi bine să o facem cu toții, mai ales înainte de a merge la vot, pe 9 iunie.

Cât despre calamități reale, să sperăm că nu vor fi astfel de urgențe, în viitorul apropiat, pentru că e clar că Ionel și CJ-ul nu vor avea destui bani să intervină. Iar pe noi, în caz de ceva, ne-a ajuta Dumnezeu…

Dacă tot se vrea promotor de petreceri, îi sugerăm lui Ionel Bogdan să își schimbe sloganul și promitem să nu-l acuzăm de plagiat, dacă îl adoptă: ”Baia Mare… Polul petrecerilor din banii pentru calamități în România!

E bun, merită luat? Calamitate de bun!

Viorel SABĂU

Distribuie articolul
3 Comments