Ad imageAd image

Banii județului, împărțiți politic de Ionel Bogdan. PNL ia ciolanul cel mare. Alții rămân cu firimiturile

Ad imageAd image

Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean, a lovit din nou în administrațiile locale din Maramureș. Ședința de urgență a Consiliului Județean convocată recent pentru alocarea fondurilor necesare comunităților locale din județ a dezvăluit o nouă acordare nedreaptă a banilor, pe modelul practicat de PNL în ultimii 4 ani, în Maramureș. Localitățile care nu au primari aleși de la PNL au primit doar 250.000 lei, în timp ce administrațiile liberale au primit sume cuprinse între 700.000 lei și 1.000.000 lei.

Deputatul Gabriel Zetea, președintele PSD Maramureș și candidatul formațiunii social-democrate pentru Consiliul Județean, a arătat că această acordare discreționară de fonduri este un lucru nemaiîntâlnit în ultimii 30 de ani de democrație în Maramureș.

”Nu s-a întâmplat niciodată ca, în prag de alegeri, Consiliul Județean să lase aproape toate comunitățile Maramureșului, în afară de cele ale PNL, fără bani, fără a se putea dezvolta, fără a putea face proiecte. Nu există nicio justificare în spatele acestui proiect de hotărâre adoptat de către Consiliul Județean. Niciodată nu va putea PNL să explice de ce unele primării au primit sume de bani foarte mari, iar altele sume foarte mici, ce nu le ajung nici măcar pentru întreținerea curentă”, a arătat deputatul PSD Maramureș, Gabriel Zetea.

Demnitarul se întreabă de ce pe Valea Izei, de exemplu, o comunitate frumoasă și harnică așa cum este Bârsana, care însă are un primar ales de la PSD, nu trebuie să primească bani, iar în comunitatea vecină, Strâmtura, unde primarul votat este de la PNL, suma alocată de Consiliul Județean trebuie să fie de patru ori mai mare. Atât în Bârsana, cât și în Strâmtura trăiesc maramureșeni care au opțiuni politice diferite, însă președintele Consiliului Județean trebuie să dezbrace haina politică atunci când ia decizii pentru Maramureș și să nu catalogheze UAT-urile în funcție de culoarea politică a primarului. Un alt exemplu dat a fost comuna Mireșu Mare, acolo unde anul trecut, când primarul a fost la PNL, liberalii îl lăudau că este un primar campion. Însă pentru că primarul Ioan Mătieș a anunțat că revine la PSD, acum Mireșu Mare nu mai beneficiază de fonduri.

Din acest motiv, deputatul PSD Gabriel Zetea l-a sunat în aceeași zi pe prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, solicitând ajutor financiar pentru toate primăriile din Maramureș care au fost nedreptățile de administrația Bogdan. Sunt mai mult de 50 de UAT-uri care trebuie să primească bani în compensare, indiferent că sunt de la PSD, PMP, UDMR sau primarul reprezintă un alt partid politic.

”Actualul președinte al Consiliului Județean, Ionel Bogdan, și-a ratat misiunea pentru Maramureș. Prin această alocare discreționară de fonduri a dovedit, încă o dată, că nu știe să facă nici politică, și nici administrație. În ultimii patru ani, nu am văzut în Maramureș nici proiectele, și nici banii promiși. În urmă cu patru ani, județul avea în șantier 200 de km de drumuri județene, iar firmele maramureșene aveau angajați aflați la muncă, iar oamenii își primeau bani la timp. Astăzi, în județ avem doar poze frumoase, dar în spatele lor nu se află șantiere. Celelalte proiecte care ni s-au promis de la Consiliul Județean au rămas tot la stadiul de promisiuni.

Acum, Ionel Bogdan vrea să vină să candideze pentru municipiul Baia Mare, dar pentru municipiul pe care dorește să îl conducă a alocat zero lei. Ionel Bogdan nu cunoaște Baia Mare, iar băimărenii nu-l cunosc pe Ionel Bogdan. Politica trebuie să fie făcută în București și nu în Maramureș. Aici, în județ, trebuie să dăm mâna toate partidele politice și să aducem bani pentru toate comunitățile Maramureșului.

Banii trebuie acordați nediscriminatoriu, nu cum a făcut Ionel Bogdan la ultima ședință. Această decizie luată în defavoarea atâtor comunități maramureșene reprezintă un abuz de putere și o manifestare clară a favoritismului politic. Iar astfel de practici trebuie să înceteze după 9 iunie”, a conchis deputatul PSD Gabriel Zetea.

Distribuie articolul
1 Comment