Baimarenii au protestat fata de sentinta de condamnare a primarului Cristian Anghel, printr-un mars pe strazile orasului

Incepand cu ora 12, in fata Palatului de Justitie din Baia Mare are loc un miting de protest al baimarenilor fata de decizia Curtii de Apel Cluj prin care primarul Cristian Anghel a fost condamnat penal la 2 ani si 6 luni inchisoare, pentru abuz in serviciu in forma calificata. Pana la aceasta ora, in fata instantei de judecata s-au strans aproximativ 1.000 de persoane.

Viceprimarul Ludescher, cel care a preluat si atributiile de primar interimar, urmeaza a sustine un discurs. Alaturi de acesta se afla si viceprimarul Mircea Dolha, precum si oficiailtati din cadrul Primariei Baia Mare. Grupul de protestatari urmeaza a se va deplasa pe strazile orasului (Bulevardul Republicii, Bulevardul Bucuresti, Piata Revolutiei). Marsul se va incheia in fata Prefecturii Maramures.

UPDATE:

In cursul discursului sau, Istvan Ludescher a mentionat ca va aduna probe din care sa rezulte ca primarul Cristian Anghel e nevinovat. Pe parcursul mitingului, mai multi baimareni (in mare majoritate veniti de la biserica) s-au alaturat protestatarilor. Conform estimarilor jandarmilor prezenti la protest, numarul celor protestatarilor este de aproximativ 2.500 – 3.000. Acestia poarta in maini garoafe si batiste albe.

Atmosfera este una a tacerii. Insa nu de doliu. Unii dintre cei prezenti vorbeau ca nu s-au imbracat in negru, pentru ca nu merg la inmormantare.

Desi nu erau anuntate, pe parcursul mitingului au aparut si cateva pancarte cu inscriptii de genul: Dreptate pentru Anhel la CEDO sau Libertate pentru Anghel.

La aceasta ora, convoiul a ajuns in fata Prefecturii Maramures.

Foto: Cristina MIIA

ZiarMaramures.ro

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu